Over Eduard

“Hi, ik ben Eduard! Met biohacking help ik jou je peformance te upgraden.”

Ik had pech

Ik ben mijn carrière begonnen als consultant. Juist op het moment dat ik partner werd in het adviesbureau waar ik werkte, ging het mis.

In 2000 kreeg ik een ernstige angst- en paniekstoornis als gevolg van het anti-malaria middel Lariam.

Ik heb tientallen therapieën gevolgd in het traditionele en alternatieve medische circuit. Ik heb zelfs 8 jaar lang anti-depressiva geslikt. Sommige therapieën werkten een beetje, maar niets leidde tot échte genezing.

Toen mijn arts zei “Eduard, wen er maar aan, beter wordt het niet,” nam ik het heft in eigen handen. Ik startte mijn eigen zoektocht met als doel het zelfhelend vermogen van mijn lichaam te stimuleren.

 

 

Ernstige angst- en paniekstoornis

Zwaar overgewicht

Arbeidsongeschikt

€100.000 aan behandelingen

Zoektocht naar genezing

Ik begon bij voeding. De Paleo levensstijl bleek een enorme verbetering op te leveren. Ik kreeg mijn gewicht weer onder controle en ook meer energie. De essentie was weinig koolhydraten, gematigd proteïne en veel gezonde vetten.

Daarnaast begon ik alleen zelfbereide maaltijden te eten. Niet veel later kwam ik in aanraking met biohacking.

Een biohacker probeert de externe en interne omstandigheden zodanig te beïnvloeden dat de biochemische processen in je lichaam optimaal functioneren. Het idee is dat hoe je je normaal voelt, helemaal niet normaal hoeft te zijn.

Ik heb in de afgelopen 10 jaar al doende ontdekt wat het beste is voor mijn lichaam. Ik heb tientallen biohacks die ik al dan niet regelmatig toepas. Dankzij deze biohacks heb ik mezelf kunnen genezen.

Mijn biohacking systeem

 

Mijn biohacking systeem bestaat uit de volgende elementen:

  • voeding
  • beweging
  • slaap
  • extreme temperaturen
  • ademhaling
  • mentale training
  • supplementen
  • licht

 

Anti-aging

Mijn belangrijkste interesse is hoe je met behulp van je levensstijl je veroudering kunt vertragen. We worden steeds ouder, maar wel ongezonder ouder. Gedurende je leven vindt er slijtage plaats met als gevolg dat de laatste jaren meestal niet prettig zijn om naar uit te kijken.

Er vindt steeds meer onderzoek plaats naar de pijlers van slijtage en hoe je met goed onderhoud dit proces kan vertragen of zelfs omkeren. Vergelijk het met een old-timer. Als je die goed onderhoudt kan je er na 100 jaar nog steeds de weg mee op. 

Anti-aging is niet iets dat alleen relevant is voor oudere mensen. Hoe jonger je begint met het ‘onderhoud’ hoe langer je ervan kunt profiteren.

Voeding is de basis van mijn anti-aging systeem. Het heeft de grootste impact op de functioneren van je lichaam.

Ik volg al 10 jaar een cyclisch ketogeen dieet. Hierbij leer je je lichaamsvet als belangrijkste energiebron te gebruiken. Het grootste deel van de week ben ik in ketose (vetverbranding) en 1 of 2 keer per week eet ik veel koolhydraten. In tegenstelling wat sommige mensen beweren is dit heel natuurlijk.

 

C-level consultant & biohacker

Peak performer

In 1989 studeerde ik af als bedrijfseconoom aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Inmiddels heb ik 30 jaar ervaring als C-level strategie consultant. Ik ben oprichter en eigenaar van drie bedrijven.  

Biohacking coach

Gecertificieerd Human Potential coach, na een opleiding van 12 maanden

Op de hoogte van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen

Ervaringsdeskundige, iedere dag is een mogelijkheid voor een nieuw experiment

Neem contact op